GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
GRATIS goodies en/of cadeau!
Professioneel advies van echte barbiers
Inkopen als professional?
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
  GRATIS goodies en/of cadeau!
  Professioneel advies van echte barbiers

  Door Team Pomade-Online.nl, 5 mei 2022

  Wat is het verschil tussen Pomade en Clay?

  Er zijn op het gebied van mannenverzorgingsproducten heel veel verschillende producten op de markt. Wij krijgen bij Pomade-Online vaak de vraag: "Wat is nu het verschil tussen een Clay product en een Pomade?". Na jarenlang testen als barbier bij verschillende haartypes, kunnen wij u haarfijn vertellen wat het verschil is tussen deze 2 producten.  Het grote verschil is dat een Pomade meestal een klein beetje shine heeft en een Clay 99% matt en stroef is, zoals een Clay hoort te zijn. Pomade is dan ook meer geschikt voor mannen die iets meer shine willen in hun haar.

  Er zijn uiteraard ook nog andere soorten producten zoals een crème of een paste, hier komen wij in een andere blog op terug.

  Wat is een Clay haarproduct?
  Een Clay product is eigenlijk een soort klei die stroef aanvoelt. Het doel van een Clay product is het haar zo droog en stroef mogelijk maken, waardoor u een strakke maar matte look krijgt. Een Clay product is vaker doorkambaar, zoals bijvoorbeeld de Layrite Cement Hair Clay. Dit product is uitermate geschikt voor ieder haartype en is in de zomer redelijk bestand tegen de zon. Een Clay product is te herkennen aan een matte finish. Zoekt u toch liever naar een sterke hold, maar met iets meer shine? Bekijk dan eens de Layrite Super Hold Pomade. Dit product is op waterbasis en temt de moeilijkste haren.

  Wat is een Pomade?
  Het woord Pomade stamt af van het woord Pomme (het Franse woord voor appel). Vroeger werd pomade gemaakt van dierlijke vetten en geparfumeerd met appels. Een pomade is een haarproduct en kent 2 soorten: op waterbasis en op vetbasis. Een pomade op vetbasis zorgt ervoor dat je haar vet blijft en is daardoor meerdere dagen te restylen, vooral vroeger was dit helemaal hot. Het wast dan ook niet makkelijk uit met warm water, maar je hebt hier een goede scrubshampoo voor nodig zoals de Reuzel Scrubshampoo 350ml. Een pomade op waterbasis is dan weer een heel andere soort. Dit geweldige product heeft alle voordelen van een vetbasis pomade, maar wast gewoon uit met warm water. Wij vinden de Reuzel High Sheen strong rood een hele fijne Pomade op waterbasis.

  Een pomade of clay product in de aanbieding kopen?
  Wij van Pomade-Online hebben verschillende soorten haarproducten voor mannen in de aanbieding. Maandelijks hebben wij leuke acties voor onze vaste klanten, en ook zitten er altijd leuke goodies bij uw bestelling. Denk hierbij aan stickers, sleutelhangers of pomade samples! Meld u snel aan voor de nieuwsbrief, en profiteer ook van deze leuke acties! Mocht u vragen hebben, stuur ons dan een E-mail. Wij streven ernaar om deze binnen 24 uur te beantwoorden. Ook zijn wij bereikbaar via de telefoon op het volgende nummer: 0186-610022