GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
GRATIS goodies en/of cadeau!
Professioneel advies van echte barbiers
Inkopen als professional?
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
  GRATIS goodies en/of cadeau!
  Professioneel advies van echte barbiers

  Door Team Pomade-Online.nl, 21 februari 2022

  Wat is het verschil tussen aftershave lotion en aftershave balsem?

  Wij van Pomade-Online hebben al vele aftershaves getest in onze barbershop. Er zit echter alleen wel een verschil tussen aftershave lotion en aftershave balsem. Beide hebben ze een verzorgende werking, alleen zit er wel degelijk verschil in. Na het testen van zeker 100 aftershaves, kunnen wij wel melden dat wij hier best wat ervaring in hebben. Ook hebben wij dit op verschillende huidtypes getest, bij meerdere personen, en was de reactie van de aftershave ook bij iedere klant anders.

  Waarom een aftershave gebruiken na het scheren?
  Veel mannen scheren zichzelf al met een goed en scherp mes. Ook is het belangrijk om het mes dagelijks te vervangen. Mocht u dit niet doen, dan is het mogelijk, dat er bacteriën in uw poriën gaan zitten. Hierdoor krijgt u een infectie. Dit kan dan weer gevaarlijk zijn voor uw huid en hem beschadigen. Gebruik daarom altijd na elke scheerbeurt een aftershave of aftershave lotion. Dit doodt de bacteriën en voorkomt infecties. Ook ruik je er nog eens lekker door.

  Aftershave Lotion
  Aftershave lotion is meestal helder en transparant. Ook bevat een aftershave lotion vaak een sterke geur. Die gedurende de dag zult ruiken. Er zit vaak alcohol in aftershave lotion. Wat dan weer niet bevordelijk is voor mannen met acne of een hele droge huid. Dit heeft te maken met de hoeveelheid glycerine. Wel is een aftershave lotion anders dan een aftershave zelf, die vaak nog meer alcohol bevatten. Een aftershave lotion ontsmet dus meer dan een aftershave balsem, maar is wel wat aggresiever op de huid.

  Aftershave Balsem
  Vaak is een aftershave balsem dikker van substantie. Dit komt omdat het meer een beetje een creme structuur heeft. Een aftershave balsem is minder agressief dan een aftershave lotion, en heet het een verzorgende werking voor uw huid. Wat erg belangrijk is na het scheren. Het kalmeert eigenlijk de huid. Ook bevatten de meeste aftershave balsems een beetje alcohol. Dit is goed voor het ontsmetten van de huid. Wel is dit percentage vaak veel lager dan van een aftershave lotion.

  Hoe gebruik je een aftershave balsem of lotion?
  Zorg ervoor, dat je een goede scheerbeurt hebt afgerond. Denk hierbij ook aan een pre shave. Dit opent de poriën voor het scheren waardoor je mes veel makkelijker over jouw baardharen glijdt. Na het scheren dep je jouw gezicht af met een handdoek waardoor er geen restjes meer op de huid zitten van jou scheerschuim. Na het deppen breng je een aantal druppels op jouw hand aan om dit vervolgens van boven naar beneden op jouw geschoren koppie te smeren. Dit doe je van boven naar beneden, omdat je baardharen vaak ook naar beneden groeien. Zo krijg je geen irritatie op de huid en blijft hij zacht en soepel.

  Aftershave voor een gevoelige huid
  Wij van Pomade-Online raden u aan om voor een gevoelige huid geen aftershave lotion te gebruiken, maar een aftershave balsem. Proraso heeft een uiterst geschikt product voor de gevoelige huid uitgebracht. De Proraso aftershave balsem Wood & spice is het ideale product voor de gevoelige huid, om die na een woeste scheerbeurt weer te kalmeren. Er zijn ook nog andere geur varianten beschikbaar van dit geweldige product.
  Bekijk ze hieronder.

  After shave kopen, maar ik weet niet welke?

  Heeft u advies nodig over welke aftershave voor uw huid geschikt is? Bel ons dan, of stuur een E-mail naar
  [email protected] Wij streven ernaar om binnen 24 uur een passend antwoord te geven op elke vraag.
  Al onze medewerkers hebben ervaring op het gebied van aftershaves en andere scheerproducten.