GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
GRATIS goodies en/of cadeau!
Professioneel advies van echte barbiers
Inkopen als professional?
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
  GRATIS goodies en/of cadeau!
  Professioneel advies van echte barbiers

  Door Team Pomade-Online.nl, 4 november 2021

  Is baardolie ook geschikt voor een stoppelbaard?

  Je ziet het tegenwoordig steeds meer, een stoppelbaard bij mannen. Een jaar of 10 geleden werd dit nog gezien als een beetje slordig of eigenlijk onverzorgd. Die tijd is helemaal voorbij, want tegenwoordig zijn stoppelbaarden helemaal in. De meeste mannen denken dan ook dat het lekker makkelijk is, uit bed stappen en de haren in model brengen, daarna een kort ontbijtje en snel de auto in. Maar heren, vergeet niet: de stoppelbaard moet zeker ook goed verzorgd worden. Misschien is het begin van de baard laten groeien nog wel belangrijker dan het bijhouden ervan. Denk maar eens aan die irritante jeuk, die je krijgt bij een beginnend stoppelbaardje. Gebruik daarom ook bij een stoppelbaard ook baardolie. Baardolie is echt heel belangrijk voor de beginnende baard. De huid zacht en soepel houden is erg belangrijk en wordt eigenlijk het meest vergeten bij de korte baarden. Baardolie houdt de baard en huid soepel, zacht en hydrateert zodat jouw onderhuid niet gaat jeuken. Als jij van jouw onderhuid afblijft. Zal hij ook niet gaan irriteren. Een lange stoppelbaard is eigenlijk hetzelfde effect. Gewoon een klein beetje baardolie indoen, om zo irritatie te voorkomen.

  Hoelang duurt het voor ik een stoppelbaard heb?
  Een stoppelbaard laten groeien is niet zo veel werk. Je hoeft er niets voor te doen, dan alleen maar wachten.
  Het duurt gemiddeld 2 tot 4 dagen voordat jij een beetje haar op je kin hebt. Dit is wel per persoon verschillend. De ene man heeft een zware baardgroei, en de andere man heeft iets meer tijd nodig. Gezond leven is wel een belangrijk puntje om je baard gezond en mooi te laten groeien, want van stress gaat het er niet beter op worden. Drink dan ook veel water om je huid vochtig en soepel te houden.

  Is baardbalsem een goede optie bij een stoppelbaard?
  Een baardbalsem voor een stoppelbaard vinden wij van Pomade-Online niet nodig. Wel raden wij u aan om een baardolie te gebruiken.
  in De baardbalsem van bijvoorbeeld Reuzel zit cacao boter, wat zorgt voor een vettig gevoel, en geeft hold aan langere baarden. Dit heb je bij een stoppelbaard natuurlijk niet nodig. Wij van Pomade-Online vinden het product van Saloons wel een aanrader, wat tevens ook ons eigen merk is. De Saloons Beard & Moustache Moisturizer geeft je stoppelbaard of normale baard geen vet gevoel, maar zorgt er wel voor dat jouw baard en onderhuid goed gehydrateerd zijn, om zo irritatie te voorkomen. te gebruiken voor lange en stoppelbaarden.

  Hoe houd ik mijn stoppelbaard bij?
  Je kan de stoppelbaard bijhouden door een professionele tondeuse te kopen, De Wahl Magic clip is een fijne tondeuse die met verschillende opzetstukjes de baard kort kan houden. Pas bijvoorbeeld op met een trimmer. Als je daar teveel druk mee zet, krijg je snel rode lijnen en een geïrriteerde huid. Ook is de Wahl Magic Clip goed te gebruiken om je haar te millimeteren. Trim vooral jouw baard met de haren mee. Niet tegen de haren in. Dit is niet goed voor de haarzakjes en er is een kans dat jouw huid sneller geïrriteerd wordt.

  Moet ik mijn stoppelbaard wassen met baardshampoo?
  Dit raden wij van Pomade-Online zeker aan. De baardharen zijn anders dan de haren bovenop het hoofd. Meestal veel dikker. Dus de shampoo is ook anders geformuleerd. 1 van de beste shampoos voor baard vinden wij de Proraso Baardshampoo. Dit product is er in vele varianten, waaronder de Wood & Spice variant. Een erg fijne baardshampoo en ook nog eens een goede prijs/kwaliteit verhouding.

  Bekijk onze baard starter kit die voor iedere baard goed geschikt is, en laat je baard groeien tot een woeste viking baard!