GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
GRATIS goodies en/of cadeau!
Professioneel advies van echte barbiers
Inkopen als professional?
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
  GRATIS goodies en/of cadeau!
  Professioneel advies van echte barbiers

  Door Team Pomade-Online.nl, 3 november 2021

  Hoevaak moet ik mijn haar wassen?

  Hoevaak moet ik mijn haar wassen? En welke producten heb ik nodig?
  In 2021 waar we nu in leven is er eigenlijk veel veranderd voor de man. Vroeger pakten we eigenlijk gewoon de shampoo van onze vriendin of moeder, en wasten we onze haren met een heerlijk naar bloemen geurige shampoo. Die tijd is voorbij, want mannen zijn net zulke ijdeltuiten als vrouwen. Echt? Ja echt, dat zien wij in onze barbershop aan de productverkoop en ook in onze webshop. Het haar van de man moet er schoon en natuurlijk uitzien maar vooral ook lekker ruiken. Maar hoe verzorg jij jouw haar nou echt goed? Dat gaan wij jou uitleggen in deze blog.

  2/3 keer per week wassen met shampoo en conditioner
  Elke dag je haar wassen met shampoo is niet nodig. Zeker niet omdat wij als mensen ook belangrijke stoffen aanmaken om onze haren zo gezond mogelijk te laten blijven.
  Wat wij van Pomade-online aan u aanraden is om de haren om de dag te wassen: 1 dag met shampoo, en 1 dag met gewoon water om zo de overige pomades eruit te wassen.
  Houd er ook rekening mee dat als jij een droge hoofdhuid hebt, of beschadigd haar, dat jij zeker goed oplet of je shampoo wel goed is! Gebruik bijvoorbeeld dan zeker geen scrub shampoo of tonics met alcohol erin. De Layrite Daily shampoo is een erg goed product, dat voor ieder haartype geschikt is en heeft een lichte menthol geur. Het kan dagelijks gebruikt worden, maar liever niet. Laat de shampoo gemiddeld 1 minuut intrekken in het haar, en daarna uitwassen met lauw/warm water. Was je haar niet te heet, hier word je huid erg droog van.
  Na het uitwassen van de shampoo kan jij beginnen aan de conditioner om je haar zachter en goed te voeden. 1 minuut intrekken is voldoende. Je wilt ook niet dat je haar echt zijdezacht wordt, toch?

  Tip van de barbier!
  Kam je haren nooit nat! Dit kan echt slecht zijn voor jouw haar en hoofdhuid. Je kan de wortels van jouw haren afbreken en zo je haar flink uitdunnen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling!
  De meeste mannen raggen nogal woest door het haar met een handdoek. Uiteraard is dit ook niet goed voor de haarwortels, en kan dit zeker jouw haar flink beschadigen. Afdeppen of föhnen dus, maar niet te heet! het middelste standje op jouw föhn is het beste en meest veilig om een droog kapsel te krijgen.

  Welke shampoo is goed als ik een vetbasis pomade gebruik?
  Ben jij een echte greaser? bekijk dan eens de producten van Reuzel. Reuzel heeft voor ieder haartype een paar goede shampoos op de markt gebracht. Als jij echt vetbasis pomades gebruikt, bekijk dan eens de Reuzel Scrub shampoo. Deze shampoo is perfect om zo de moeilijkste pomades uit te wassen. Mocht je echt een pomade gebruiken van het niveau Murrays?
  Smeer dan een beetje shampoo in droog haar en laat dit ongeveer 30 seconden intrekken. Was het daarna wel snel uit. Denk eraan: extreem dikke Pomades moet je niet teveel van gebruiken in het haar. Dit kan je haarzakje dichtsmeren en zo ervoor zorgen dat jij sneller kaal wordt. Gebruik na een extreem vette pomade een haartonic om de hoofdhuid schoon te krijgen: de Greaseless Hair Tonic van Pinaud Clubman is een perfecte tonic die jouw hoofdhuid goed schoon kan krijgen.

  In het kort
  • om de dag het beste je haren wassen met shampoo en conditioner.
  • 1 minuut in laten trekken.
  • haar niet te wild drogen, maar deppen of niet te warm föhnen.
  • bij te vette pomades zeker een haartonic gebruiken

  Hieronder 3 shampoos die van goede kwaliteit zijn voor jouw haar