GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
GRATIS goodies en/of cadeau!
Professioneel advies van echte barbiers
Inkopen als professional?
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Vrijdag 1 Maart worden bestellingen na 14:00 na het weekend verstuurd.

  GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
  GRATIS goodies en/of cadeau!
  Professioneel advies van echte barbiers

  Vrijdag 1 Maart worden bestellingen na 14:00 na het weekend verstuurd.

  Door Team Pomade-Online.nl, 25 november 2021

  Het ultieme Proraso scheerritueel!

  Het ultieme proraso scheerritueel!
  Proraso is opgericht in 1908 door Ludovico Martelli van Florence. Zijn zoon Piero kwam bij het bedrijf in 1948.
  Het was in deze tijd dat Proraso aan het Italiaanse publiek de Crema miraclosa scheercreme introduceerde. Destijds was scheren nog een ritueel dat men trouw bij deze handelswerksman liet doen. 60 jaar later is het bedrijf het best verkopende scheermerk uit Italië en uitgegroeid tot 1 van de grotere spelers op de markt. Zo kunt u bij Pomade-Online, alle Proraso producten vinden die uitgebracht zijn. Hieronder leggen wij u stap voor stap uit welke producten u het beste kan gebruiken, en welke producten voor welke baardgroei het meest geschikt zijn.

  Gezicht nat maken en Proraso pre-shave cream aanbrengen
  Begin voor u gaat scheren altijd met het gezicht nat te maken, een gehydrateerde huid kan veel meer hebben dan een droge huid. Gebruik hiervoor lauw-warm water. Zeker niet te warm of te koud, hierdoor wordt de huid gevoelig. Na het gezicht goed nat te maken, is het het beste om de Proraso Pre shave te gebruiken. Dit geweldig product uit Italië geeft je de ultieme scheerervaring! Na het aanbrengen moet je de Pre shave ongeveer 30 seconden laten zitten, wil je echt de beste ervaring? Leg dan een warme handdoek direct na het aanbrengen op jouw gezicht om het nog dieper in te laten trekken. Na 30 seconden tot een minuut mag je het product van je gezicht halen, al zal het meeste al goed in jouw huid getrokken zijn. Dit doen we om goed het gezicht te reinigen en de poriën te openen.

  Proraso scheercreme tube, scheerschuim of scheerzeep?
  De keuze is aan u! Scheercreme is vaak wat dikker en makkelijk aan te brengen. Wel is het belangrijk om een goed mes te gebruiken dat echt scherp is. Hoe dikker de creme, hoe lastiger er doorheen te gaan is. Schuim is de makkelijkste optie, alleen is dit altijd 1 soort dikte, hier is weinig aan te veranderen. Ook droogt dit wat sneller uit. Scheerzeep van Proraso is dan ook echt een aanrader. Hiermee kunt u zelf bepalen hoe dik of dun u de zeep wilt hebben. Wel duurt het even voor de scheerzeep gemaakt is. Let wel op: laat de Zeep niet te lang zitten op uw gezicht. Dit zal op een gegeven moment uitdrogen, en dan moet u opnieuw een laag aanbrengen. Scheer nooit direct tegen de haren in, maar altijd met de haren mee. Dit voorkomt scheerwondjes en een gëirriteerde huid. Ook is het aan te raden soms een beetje water toe te voegen, of in ieder geval je mes een beetje nat te houden. Zo zal het mes wat makkelijker over uw gezicht glijden. Na het scheren is het even aankijken of uw gezicht helemaal glad is. Zo niet? Breng dan nog een nieuwe laag aan, en scheer nogmaals uw hele gezicht. Dit gebeurt ook vaak bij barbiers, om zo het perfecte resultaat te krijgen.

  Proraso After Shave balm
  Na het het scheren is het erg belangrijk dat u uw gezicht weer goed afspoelt met lauw-warm water, om zo de overige restjes van scheercreme weg te halen. Ook is het water weer goed om de huid te hydrateren. Maar nu komt er een belangrijk onderdeel: de Proraso after shave balm. After shave balm zorgt ervoor dat de huid weer lekker zacht en gehydrateerd wordt, wat erg belangrijk is na het scheren. Zeker omdat uw huid aardig is aangeraakt met een aantal scherpe messen, is dit een heel belangrijk onderdeel voor het herstel van de huid.

  Proraso aluin steen en cologne
  Na de heerlijke after shave te hebben aangebracht, is het nu tijd om te checken of u scheerwondjes of een razor burn heeft.
  Dit kan erg vervelend aanvoelen en zal ontsmet moeten worden. Hiervoor is de Proraso Aluin steen een ideaal product. Let op: dit kan wel erg prikken. Ontsmetten is belangrijk om bacteriën te doden en zo geen infectie te veroorzaken. Ook is het lekker om achteraf even de Proraso Cologne of lotion in de nek aan te brengen. Zo ruikt u de hele dag fris!

  De verschillen tussen Proraso groen, rood en wit

  • Proraso Groen is echt voor het standaard huidtype, en is het product waar het allemaal voor Proraso mee begon. Normale huidtypes hebben aan deze versie voldoende om de perfect scheerbeurt te realiseren.
  • Proraso Rood is meer voor de mannen met een extreme haargroei. Hoe meer haar, hoe lastiger het scheren, en zal uw mes sneller bot zijn dan met een minder dikke baardgroei. Voor deze mannen is de Proraso Rood geschikt!
  • Proraso Wit is voor de gevoelige huid. Alle producten van de witte lijn zijn voor mensen die snel last hebben van een gëirriteerde onderhuid en zo ook sneller scheerwondjes hebben. De verzorgende werking van de witte lijn zal u helpen om te voorkomen dat de huid rood wordt.

  Proraso wood & spice, azur lime en cypress & vetyver lijn.
  Kort geleden is er een nieuwe lijn uitgebracht van proraso, met 3 heerlijke geuren. Deze producten worden wereldwijd al in vele barbershops gebruikt, en doen zeker niet onder voor de oudere lijn. De wood & spice variant heeft een baardolie die misschien wel wereldwijd de beste verkochte baardolie is.  Zeker een aanrader om eens te bekijken als u uw baard wilt laten groeien!