GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
GRATIS goodies en/of cadeau!
Professioneel advies van echte barbiers
Inkopen als professional?
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
  GRATIS goodies en/of cadeau!
  Professioneel advies van echte barbiers

  Door Team Pomade-Online, 4 april 2022

  Wat is het verschil tussen waterbasis Pomade en vetbasis Pomade?

  Je hebt van beide vast wel eens gehoord: vetbasis en waterbasis pomade. Vetbasis stamt uit de jaren 1920/1930, waar Dhr. C.D. Murray producten begon te maken in zijn barbershop. In Chicago waar het allemaal begon voor Dhr Murray, heeft hij een product ontworpen genaamd Murrays Pomade. Het nadeel van een vetbasis pomade is, dat het moeilijk uitwasbaar is. Dit was in de jaren 1920/1930 geen enkel probleem. Alleen vindt de hedendaagse man dat minder aangenaam. Die vindt het vaak toch wel fijner dat het product gewoon uitwasbaar is met warm water. Wij weten niet precies wat nu de allereerste waterbasis pomade is, maar Layrite zal er niet ver naast zitten. Donnie Hawley begon in 1999 zijn 1ste producten te ontwikkelen. De Layrite original waterbased pomade is de klassieker! Dit product heeft alle voordelen van een vetbasis pomade, maar wast gewoon uit met warm water! Wel moeten wij eerlijk zeggen dat je nooit 100% hetzelfde effect krijgt als een vetbasis pomade. Dit komt omdat simpelweg een vetbasis pomade altijd doorkambaar blijft. Een waterbasis pomade droogt altijd een klein beetje op, waardoor het na 1 a 2 dagen niet meer te gebruiken is. Hieronder vertellen wij jou wat wij nu de beste waterbasis pomade vinden, maar ook wat wij de beste vetbasis pomade vinden!

  De beste waterbasis pomade

  Wij van Pomade-Online hebben vele pomades getest, en kunnen u zeggen, dat de Layrite Superhold 1 van de betere waterbasis pomades is. De hold is sterk, de shine is medium en het product is makkelijk te te wassen met warm water. Ook is het een erg fijn product voor mensen met dik en golvend haar. Het zou de moeilijkste haren gewoon moeten temmen! Mocht je toch liever een product willen met een matte finish? Kijk dan eens naar de Layrite Cement Hair Clay. Dit product is ook voor ieder haartype geschikt, plus dat het makkelijk uit te wassen is met warm water.

  De beste vetbasis pomade

  Wij van Pomade-Online hebben over de 100 vetbasis pomades getest, en kunnen u zeggen, dat de Reuzel grease medium groen 1 van de betere is. De Reuzel groen, zoals hij vaak genoemd wordt, ruikt naar appel. Dit heeft weer de link met het woord Pomme wat in het Frans, appel betekend. Reuzel groen is makkelijk in te brengen, maar wel wat moeilijker uit te wassen. Dit komt doordat Reuzel groen echt een product is voor de greasers onder ons. Wil je juist wat meer hold? Dan raden wij u aan om de Reuzel Grease heavy hold roze eens te bekijken. Dit product is de sterke variant van de Reuzel groen! Ook is dit product moeilijk uitwasbaar.

  Hoe was ik pomade uit mijn haar?

  Je kan het beste je haar wassen met warm water. Niet te warm, dit is niet goed voor je hoofdhuid. Wel is het aan te raden om gewoon een aantal keer per week je haar te wassen met een shampoo; 3 tot 4 x per week is voldoende met een shampoo. Je hoofdhuid heeft ook bepaalde oliën nodig die jouw haren zelf aanmaken. Daarom is elke dag je haar wassen met shampoo ook niet nodig. Vetbasis pomades moet je uitwassen met een sterke shampoo. Mocht je echt een hele sterke pomade gebruiken? Breng dan eerst shampoo aan voordat je je haar nat maakt. Dit geeft een beter effect bij het uitwassen. Niet te lang laten intrekken; 30 seconden is voldoende.

  Wat is een goede shampoo om pomade mee uit te wassen?

  Een goede shampoo om jouw haren mee te wassen is de Layrite Daily shampoo. Dit product is erg geconcentreerd en ontworpen door echte pomade kenners. Je kan ook erg lang doen met een flesje Layrite Daily shampoo. Mocht je liever iets van het merk Reuzel willen hebben? Kijk dan eens naar de Reuzel Daily shampoo. Ook is er een scrub shampoo beschikbaar. Dit is weer goed voor een vetbasis pomade!

  Top 10 vetbasis pomades

  Top 10 waterbasis pomades