GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
GRATIS goodies en/of cadeau!
Professioneel advies van echte barbiers
Inkopen als professional?
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    Het hele weekend 20% korting op Crown Shaving met CODE: CROWN50

    GRATIS verzending bij orders boven de €30,00 in Nederland
    GRATIS goodies en/of cadeau!
    Professioneel advies van echte barbiers

    Het hele weekend 20% korting op Crown Shaving met CODE: CROWN50

    Door Team Pomade-Online.nl, 13 januari 2022

    Alles over baardolie!

    Baardtips! Wat is baardolie
    Er zitten vaak verschillende oliën in baardolie. Deze oliën hebben uiteraard een verzorgende werking op jouw baard. Dit zijn vooral plantaardige oliën. Ook wordt er vaak een parfumolie toegevoegd om een lekkere geur te creëren. Sandalwood, lavendel of een spicy geur is het meest voorkomend. Wij hebben hieronder een kleine selectie gemaakt van de meest voorkomende baardolie oliën.

    Jojoba Olie
    Jojoba olie komt uit de zaden van een plant genaamd Simmondsia Chinensis. Het bevat vitamine E. Ook zitten er veel anti oxidanten in. Zoals bijna alle oliën, hydrateert het de huid, en maakt het jouw onderhuid lekker zacht, wat dan ook weer jeuk voorkomt voor jouw baard.

    Argan Olie
    Arganolie stamt af van de Argania spinosa boom Ook heeft de argan olie een verzorgende werking. In argan olie zitten vitamine E, veel vetzuren en anti-oxidanten. Veel baardolies zijn gemaakt van Argan olie. Vitamine E zorgt er voor dat jouw onderhuid van de baard minder snel geïrriteerd raakt. Daarom moet je bij alle soorten baarden eigenlijk baardolie gebruiken. Voor lange baarden, maar ook zeker voor korte baarden.

    Avocado Olie een dikke olie
    Avocado olie bevat nog meer vitamines. Namelijk A, E en D. Dit is erg bevorderlijk voor jouw baard. Er zit een bepaald zuur in, namelijk de palmitinzuur. Dit zorgt ervoor dat jouw baard echt mega zacht wordt, wat weer erg belangrijk is voor voor de onderhuid van jouw baard. Mocht je een geïrriteerde huid hebben, is het belangrijk om 1 van bovengenoemde oliën te gebruiken.

    De beste baardolie
    De beste baardolie is die van Proraso. Proraso baardolie Wood & spice heeft echt een verzorgende werking voor jouw baard. Maar ook zeker voor de onderhuid van jouw baard. Deze baardolie bevat avocado olie. Die zorgt er dus voor dat jouw baard en onderhuid lekker zacht wordt. Zo gaat de onderhuid ook niet jeuken. En blijft jouw baard gezond! Er zijn nog meer varianten beschikbaar. Bekijk ze hieronder. De Proraso geuren hebben allemaal iets met de Italiaanse cultuur. Net zoals Acqua di Parma!

    Hoe krijg ik een volle baard
    Dit is een vraag die eigenlijk niet te beantwoorden is. Het belangrijkste is gewoon om gezond te leven, veel water te drinken en weinig slechte dingen te eten. Ook slapen is een belangrijk aspect om je lichaam sneller en beter te laten werken. Wat je wel kan doen, is de onderhuid van de baard goed verzorgen om zo irritatie te voorkomen. Ook is het genetisch bepaald hoeveel baardgroei jij hebt. Er is op dit moment nog geen wondermiddel om je baard voller of dikker te laten groeien. Maar dat neemt niet weg dat jij jouw baard wel mooi eruit kan laten zien!

    Een droge huid voorkomen met baardolie
    Dit is een erg belangrijk punt. Baardolie is voor alle soorten en maten baard geschikt. Zelfs als je jouw baard een beetje in model wilt brengen, is baardolie ook geschikt. Maar de belangrijkste werking is verzorging. Een droge huid onder de baard kan er onhygiënisch uitzien. Maar ook erg vervelend zijn. Dit is te voorkomen door een goede baardolie te gebruiken. Reuzel heeft een baardserum uitgebracht, dat dezelfde werking heeft als die olie. Alleen heeft dit product een andere naam gekregen. Bekijk hem hier! Heb je een gevoelige huid? Bekijk dan eens de Damn Good Soap Baardolie. Deze varianten zijn geheel op natuurlijke basis gemaakt.

    Hoe gebruik ik een baardolie?
    Baardolie gebruik je door eerst je baard te wassen met baardshampoo. Borstel daarna de baard om zo losse haartjes weg te werken. Vervolg daarna met 4 tot 6 druppeltjes baardolie op je hand, en smeer dit van boven naar beneden in jouw baard. Zeker goed de onderhuid insmeren. Want zoals hierboven vermeld, is dit 1 Van de belangrijkste dingen om te doen voor jouw baard, om een droge huid te voorkomen.

    Hoe krijg ik een verzorgde baard
    Je baard goed verzorgen doe je door je baard net zo te behandelen als je hoofdhaar. Baardshampoo gebruiken, en je baardhaar uiteraard goed borstelen. De military brush van Proraso is een handige borstel, die fijn in de hand ligt. Ook zorg je ervoor, dat de onderliggende huid van jouw baard goed gestimuleerd wordt. Dit is erg belangrijk om zo schilfertjes en losse haartjes weg te werken. De baardshampoo van Reuzel met de naam Beard Wash is een top product om jouw baard schoon te houden. Mocht je liever een baardshampoo hebben met een pompje? Bekijk dan de Proraso baardshampoo hier! Er zijn uiteraard ook weer verschillende varianten van deze shampoo beschikbaar. Je baard wassen is erg belangrijk. Dit komt vooral omdat jouw baard onder de mond zit. Etensresten blijven in jouw baard zitten. Mocht je jouw baard niet wassen, dan vormen zich hier bacteriën, waardoor jouw baard er erg onverzorgd uit gaat zien. Was daarom jouw baard goed en borstel jouw baard elke dag! Zo krijg je ook een volle baard. Door hem veel te borstelen lijkt het of jouw baard meer volume heeft.

    Mijn baard in model brengen
    Je brengt je baard in model door een baardbalsem te gebruiken. Er zijn vele verschillende baardbalsems op de markt. 1 van de betere baardbalsems om jouw baard in model te brengen is, de Reuzel Baardbalsem. Dit product is geurloos en ideaal te gebruiken voor een middel tot lange baard. Zeker een aanrader op het gebied van styling van jouw baard! Ook is er een variant met een Wood & spice geur, voor de mannen die graag lekker ruiken. The Barberstation heeft ook een fijne baardbalsem uitgebracht met een lichte hold. Hieronder een top 3 aan baardbalsems om jouw baard in elk gewenst model te brengen.

    Moet ik bij een stoppelbaard ook baardolie gebruiken?
    Jazeker! Het is erg belangrijk om de onderhuid te hydrateren, zeker bij een stoppelbaard. Wanneer je je baard begint te laten groeien, komt jeuk vaak voor. Dit is te voorkomen door je huid zacht en soepel te houden.
    Vandaar dat baardolie weer het product is om te gebruiken bij een stoppelbaard. De Layrite concentrated beard oil is erg zacht en geconcentreerd, U heeft hier maar een heel klein beetje van nodig, om zo de ideale verzorgde stoppelbaard te verkrijgen.

    Het verschil tussen baardolie en beard Serum
    Het verschil tussen baardolie en beard serum is vooral de naam. Zo maken ze de naam ietsje unieker. De producten komen in feite gewoon overeen met elkaar. Dus voor jouw baard zijn beide producten gewoon prima geschikt! De Acqua di Parma Beard Serum is een geweldig product om jouw baard er gezond en strak uit te laten zien.

    Het verschil tussen baardolie en baardbalsem
    Het verschil tussen baardolie en baardbalsem zit hem vooral in het feit, dat baardolie vooral verzorgend werkt. Baardbalsem daarentegen, is er vooral om uw baard ook het juiste model te geven. Er zijn ook baardbalsems, bijvoorbeeld die van Proraso, die er net tussenin zitten. Dit is een zachte plakkerige baardbalsem, die vooral ook voor de kortere baarden goed werkt. Wilt u juist een lichte hold? Bekijk dan weer zoals hierboven beschreven, de Reuzel Beard Balm! Het is ook af te raden om baardolie en baardbalsem tegelijk te gebruiken. Zo wordt uw baard wel heel erg glimmend en vet. Dit is niet nodig: 1 product is echt voldoende.

    Baardproducten in de aanbieding kopen?
    Bij Pomade-Online streven wij ernaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn op het gebied van haar, baard en andere mannenverzorgingsproducten. Maar ook willen wij u graag de beste prijs en kwaliteitsverhouding geven. Daarom geven wij een aantal keer per maand een kortingscode uit aan onze trouwe vaste klanten! Maak een account aan en meld u aan voor de nieuwsbrief, om zo ook toegang te krijgen tot deze geweldige kortingsactie. Zo krijgt je jouw baard in een geweldig model. Of bestel voor jouw haar de beste pomade met korting!

    Baard set voor de startende baard kopen? De Pomade-Online Baard Starter Kit!
    Wij van Pomade-Online hebben voor u een speciale starterkit samengesteld om zo de beste baardproducten snel in huis te halen.
    Deze set is hier te bestellen en bevat een baardolie, baardbalsem en een baardshampoo. Ideaal om zo jouw routine te beginnen voor een natuurlijk verzorgde en strakke baard! Mocht u nog vragen hebben, schroom dan niet om ons te bellen. Wij staan elke dag voor u klaar om u advies te geven. Een E-mail sturen naar [email protected] is uiteraard ook mogelijk. Zo krijgt u binnen 24 uur een passend antwoord op uw vraag.

    De Pomade-Online top 10 baardolies!
    Wij van Pomade-Online hebben voor u hieronder de top 10 baardolies van 2022 neergezet. Dit is uitvoerig getest maar wel gebaseerd op onze mening. Uiteraard zijn vele andere baardolies ook top. Voor korte en lange baarden, zijn onderstaande baardolies prima geschikt!


    Bekijk ook eens onze blog: "Hoe verzorg ik mijn baard" voor meer tips!